Ljuva juni

Soligt och inget regn på flera dagar – läge för skörd! Efter tips från coachen har vi dock valt att vänta lite för att få ett lite grövre och mer fiberrikt ensilage i förstaskörden. Det är ju alltid en chansning eftersom man aldrig vet hur vädret framöver blir, det blir ju först efteråt man vet om det var ett bra beslut eller inte, men vi hoppas att det ska gå vägen! (Ser i alla fall lovande ut i långtidsprognosen, även om den förstås kan ändras både hit och dit.)

Annars är det nu mycket grubblande inför den kommande byggnationen av ny lösdriftshall. Varken Carl eller jag har ju gjort något liknande tidigare så det känns nervöst och det är en väldigt stor investering för en förhållandevis väldigt liten verksamhet. (Vi ska alltså inte bygga själva förstås, den kunskapen har vi inte, men vi ska så klart försöka vara med och hjälpa till så gott vi kan.) Men vi hoppas och tror att det ska bli riktigt bra när det blir färdigt och att den ska fylla sin funktion under många år.

Några (går-)dagsfärska bilder från det lilla gängets hage där minstingen, som heter Eskil,
går tillsammans med mamma och några till. IMG_2202 copy IMG_2203 copy IMG_2205 copy IMG_2208 copy IMG_2211 copy IMG_2212 copy IMG_2215 copy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>