Nu är det klippt

Ja nu är det klippt och putsat och slaget både här och där. Bland annat vid boden och källarvind har mamma klippt med gräsklippare och trädgårdssax och betena har farits över med slåtterbalk. Djuren äter nu med god aptit det slagna, som innan det var slaget var långt och trist men som avslaget alltså i stället blir gott! På Lilla vägen blir det finlir och det är fascinerande att se hur pappa med slalomkörning lyckas få slåtterbalken att slinka alldeles precis förbi stängselstolparna – just när det ser ut som att balken ska gå rätt i stolpen så stryker den i stället runt precis intill.
Eftersom balken är vid sidan av traktorn är det dock omöjligt att komma åt på mittenremsan av vägen, och även på utsidan av stolparna förstås, så där behövdes det slås med lien också. När det har torkat ska vi samla in det som hö och lägga i ladan.

Idag var det också dags att kalla in det tunga artilleriet när vallen skulle slås. Det gör vi alltså inte själva utan lejer bort och man kan säga att den traktorn är lite större än våra (en aning bara, framhjulen på den är väl ungefär i stolek med bakhjulen på våra!). Vädret ser ju toppen ut så det visade sig vara rätt beslut för oss att vänta med skörden en vecka till, skönt!

Lilla vägen föreLilla vägen (och även betet till vänster) efterPappa slår med lienCarl putsar beteLite större traktor och bredare maskinIMG_2302Lite annan maskinbredd som sagt...Grönfodret i kvällssolTjärblomster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>