Rotation

Idag skulle vi flytta om lite bland djuren. Palme och en av stutarna skulle flyttas till den lilla gruppen, och alla andra utom de andra två stutarna skulle samtidigt flyttas därifrån till den stora gruppen. (Detta för att inte riskera att någon av årets kvigkalvar skulle kunna bli för tidigt betäckt av Palme, de är ju inte stora nog förrän nästa vår.)

Det kan ju vara lite knepigt ibland, att just de man behöver flytta på står mitt i gröten medan flera andra är pigga på att hänga med t ex, men idag var den en sån gång då allt gick enkelt. Palme och Hjalmar kom som på beställning fram först så det var i princip bara att öppna för dem och sedan stänga bakom dem, och de två korna med kalvar och kvigan följde utan krusiduller med ner till det andra gänget.

I de två nya konstellationerna skulle det såklart buffas lite i början, bland både stora och små, men på det hela taget verkade de glada över att återses igen. Palme har nog börjat sakna korna lite nu, men till att börja med var han i alla fall bara väldigt glad över att återförenas i samma gäng som när han först kom till oss.

Byta hage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>