Garageflytt med svalor och allt

Idag har vi fortsatt med förflyttningen av garaget, som står i vägen för utbyggnaden av hallen till djuren. Att flytta hus är inte precis något vi har rutin på, men som vanligt fick vi hjälp av pappa (som väl inte heller flyttar hus var och varannan dag, men som ju på något sätt ändå har koll på vad som leder till vad och vad man därför behöver tänka på). Det gick så sakta steg för steg och nu står det på sin tillfälliga nya plats i väntan på bättre tider.

Svalorna som bor i taknocken hade inte mycket annat att välja på än att hänga med. Vi hade gärna väntat tills de flyttat ut men det är högst oklart när det blir och vi hade ingen möjlighet att vänta längre. Men föräldrarna har lokaliserat sig bra trots nya väderstreck och matningen verkar ha fungerat bra. När vi var klara var det två av ungarna som gav sig ut på sina första flygturer (något vingliga men såg härligt ut ändå!). Hoppas att det inte var vårt bökande som påskyndade utan att de var redo för det. Övriga fyra satt tryggt kvar i det då något mindre trånga boet.

Regnat har det gjort med många och rejäla skurar.

IMG_2647 copyIMG_2658     IMG_2656 copy IMG_2659 IMG_2660 IMG_2662 copyIMG_2663IMG_2666 copy  IMG_2669 copyIMG_2668 copy
IMG_2654 IMG_2652 copyIMG_2653 copy IMG_2650 copy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>