Om

Välkommen att följa ett par nya småbönders första stapplande steg!
Vi som bor på Stale Gård är Carl, Lovisa och våra barn Sixten och Sally. I huset bredvid bor mina föräldrar som drivit gården tills nu, och som alltjämt hjälper oss med stort och smått. (Hur vi hade klarat oss annars vet vi inte. Eller snarare, det hade vi inte.)
En dum grej är att ju mer det finns att skriva om, desto mindre tid finns det att skriva om det. Men det får bli som det blir! Lovar inga dagliga inlägg men åtminstone något i veckan ska det nog kunna bli.

Jag (Lovisa) är alltså uppvuxen i grannhuset, och flyttade hem till Munkedal efter 13 år borta (mest i Göteborg). Är ju en lantis så även om det var lite vemodigt att lämna Majorna så känns det mycket bra att nu bo här igen. Trots att jag är en bondtös så är min erfarenhet av det mesta av allt som behöver göras på gården i stort sett obefintlig (det handlar ju om så mycket mer än att rensa ogräs och köra in hö), så det är mycket nytt att lära och sätta sig in i.

Jag (Carl) är uppvuxen i Åtvidaberg. Ett samhälle lite av samma sort som mitt nuvarande (men med betydligt bättre fotbollslag).
Praktiskt arbete har aldrig varit aktuellt och jag har aldrig känt att jag har talang inom området. I princip är jag därför nu nästan varje dag ute ur min trygghetszon och härjar. Och sist jag tittade efter kändes det som om tummarna försiktigt börjat flytta från mitt i handflatan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>